0294-795157 | STEL JE VRAAG

0item(s)

U hebt niets in uw winkelmandje.

Product was successfully added to your shopping cart.

Handleiding Screenprotectors

Handleiding voor het aanbrengen van de screenprotector op  de iPhone, iPad en iPod.

 

Check:

Zorg ervoor dat je, voor je begint, als extra check de screenprotector eerst nog even op het display van de telefoon legt met de beschermlaag er nog op. Op deze manier controleer je vooraf of je de juiste screenprotector gebruikt met de correcte afmetingen, die geschikt is voor jouw toestel.

 

handleiding screenprotector 1


Stap 1: Reiniging van het toestel display

Voor je de screenprotector op het display plakt, dient het display goed schoon en vetvrij te zijn. Poets met het bijgeleverde microvezel reinigingsdoekje (voorkomt krassen) het display, zodat het vrij is van (vet)vlekken, vuil en stof.
Reinig je het display niet of onvoldoende, dan zullen er luchtbellen onder de screenprotector blijven zitten!

Let er vooral goed op dat de randen van het toestel en eventuele knoppen en inkepingen goed schoon zijn. Een goede tip die je toe kunt passen, is om Glassex te gebruiken om het display vetvrij te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een wattenstaafje.

 

handleiding screenprotector 2

 

Stap 2: Verwijderen van de beschermfolie

Pak de screenprotector (nu nog bestaande uit 3 lagen) bij het lipje vast en trek langzaam tot ongeveer een kwart van de screenprotector de beschermfolie van het screen. Zorg ervoor dat je de plak kant van de screen niet met de vingers aanraakt, omdat er anders vlekken en vingerafdrukken op het display verschijnen. (Vingerafdrukken zijn niet van het screen te verwijderen en blijven zichtbaar).

 

handleiding screenprotector 3

 

Stap 3: Aanbrengen van de screenprotector

Leg het toestel recht voor je neer op een vlakke ondergrond, met de knop naar je toe. Bevestig de screenprotector met de plak kant aan de bovenkant op het display. Je ziet nu dat er een krul ontstaan van het beschermfolie, die je een goed beeld geeft om de rest van het screen in één rechte lijn te geleiden tot onderaan het scherm. 

 

handleiding screenprotector 4

 

Stap 4: Verwijderen van de beschermfolie

Je kunt de screenprotector nu definitief aanbrengen op het display. Wanneer de onderste beschermfolie er volledig af is en de screenprotector bevestigd is, kun je met behulp van bijvoorbeeld een bankpas of creditcard ervoor zorgen dat alle luchtbellen onder het screen uitgedrukt worden.

Doe dit met de bovenste beschermfolie er nog op! Doe je dit wanneer alle beschermfolie er al af is, dan ontstaan er krassen en beschadigingen op het screen. Om dit te voorkomen, raden wij aan het meegeleverde doekje om het bankpasje heen te doen, zodat er geen krassen op het screen ontstaan.

Door middel van het lipje wat nu nog zichtbaar is, kun je de bovenste beschermfolie er ook af halen. Wanneer ook deze laag eraf is, is de screenprotector bevestigd!

 

handleiding screenprotector 5

 

Tips:

  • Blijf je last houden van luchtbellen? Dan kun je het screen voorzichtig van het display liften (bijvoorbeeld door een plakbandje op het screen te plakken waarmee je het screen omhoog trekt) en nogmaals bovenstaande punten volgen.

    Of het screen na deze handeling volledig luchtbelvrij is, word niet gegarandeerd! Dit is mede afhankelijk van de uitvoering.

    Probeer daarom bij de eerste keer bevestigen uiterst secuur te werk te gaan en de screenprotector door middel bovenstaande stappen op het display aan te brengen.
  • Houdt er rekening mee dat het bevestigen van de screenprotector moeilijker is en meer tijd kost dan je misschien verwacht! Ga daarom niet overhaast te werk en neem er de tijd voor! Je zult zien dat je met iets meer tijd een veel beter resultaat zult krijgen.